SOFIE SVENSSON & DOM DÄR

30 MILJONER STREAMS PÅ SPOTIFY!

SOFIE SVENSSON & DOM DÄR

Hela historien började 2015, då Sofie Svensson (26) från Västerås var sjukskriven. För att fördriva tiden började hon att skriva texter och lära sig spela gitarr, en bearbetning för att må bättre. Sofie postade videos med humoristiska låtidéer på Facebook och succén var ett faktum. Nu gick allt i en otrolig fart. Folk hittade in till Sofies sida, gillade och delade hennes videos som fick hundratusentals visningar. Snart kom också förfrågan när hon skulle släppa sina låtar på Spotify och var man kunde se henne live.

Sofie hade aldrig en tanke på att detta skulle bli så stort och att ställa sig på en större scen låg miltals bort.

Efter påtryckningar från vänner och Facebookfans gick Sofie in i studion för första gången för att spela in sin första riktiga studioinspelade EP ”Den skitfula Saaben”. Bara efter ett par månader hade EP’n fått miljontals streams på Spotify. Sofie kände tillslut att det saknades ett band, efter hon testat gjort några mindre gig med sin kompis Robin Jonsson. Hon tog och annonserade efter musiker på en Facebooksida och samma dag hörde musikern Tom ”Tompa” Taipale av sig med ett välformulerat svar och cirkusen var igång.

”Tompa” kontaktade sina gamla musikerkompisar Fredrik och Andy från Skinnskatteberg och i februari 2017 blev de komplett med Sofies kompis Robin. Nu var bandet ”Dom Där” födda!

Första spelningen för Sofie Svensson & Dom Där blev det i slutet av mars samma år, som förband till 2 Blyga Läppar, ett band som inspirerat Sofie att skriva partylåtar. Nu följde en lång sommarturné (2017) som drog riktigt bra med folk.

Ett år senare kan bandet stolt presentera sig som ett av Sveriges största partyband som turnerar med helt egna låtar. INTE covers. Som sagt med 30.000.000 streams på Spotify och över 15000 följare på Facebook

 

Följ Sofie och bandet på deras omtalade Facebooksida https://www.facebook.com/sofiesvenssonmusik

Och You Tube kanal https://www.youtube.com/user/Entertation/videos