Ricky Rich

Ricky Rich har en unik röst och melodisk rap. Han är inte bara känd för att alltid gå sin egen väg utan också för att skapa helt nya vägar. Kombinationen av texter på svenska och engelska tillsammans med orientaliska melodier har lagt grunden för ett helt nytt sound.

Ricky Rich växte upp med en musikaliska pappa som lärde sonen att sjunga. Musiken började som en rolig grej efter att en skada satt stopp för drömmen om att bli fotbollsproffs.

”Jag skojade med mina vänner att jag skulle bli rappare och började rappa för dem. Responsen var helt oväntad, de tyckte jag var bra. Den ena ledde till den andra och jag hamnade i en studio”

Det tog inte lång tid innan karriären satte fart och idag är musik den viktigaste delen av Ricky Rich liv.

2017 kom debuten, EPn ”Mitt liv”, med Miklo & Tusenfalk. Genombrottet kom snabbt och tillsammans med producentduon Mafia skapades historia med låtar som ”Min Diamant”, ”Abonnenten (Hey Babe)” och Habibi.

2019 släpptes det hyllade debutalbumet ”Shhh” som sålde dubbel plantina. Året efter släppte han minialbumet ”Highs & Lows” med hits som ”Bless Me” och ”Ma Chérie”. Under 2021 har Ricky Rich hunnit med att bli viral i Tyskland, legat på flera topplistor, samarbetet med flera internationella artister och släppt en singel med Spotify Studio 100