Nu kan du boka Pernilla Wahlgren till ditt event!

Det började inte med ”Picadilly Circus” i Melodifestivalen 1985. Det började inte ens med rollen som Louisa von Trapp i ”Sound of Music” 1982. Den egentliga debuten skedde redan 1971 när Pernilla Wahlgren, endast fyra år gammal, spelade mot sin mamma i tv-pjäsen ”Den längsta dagen”.

Hennes karriär tog dock fart på allvar med musikalen ”Annie” på Folkan i Stockholm för ungefär 30 år sedan. Sedan dess har Pernilla Wahlgren varit ständigt aktuell.

Hon har tilldelats Ulla Billquist-stipendiet och vunnit teaterpriset Guldmasken två gånger för sina rollprestationer i föreställningarna ”Kärlek & Lavemang” och ”Charleys Tant”. Som sångerska har hon deltagit i Melodifestivalen fyra gånger och släppt sex soloalbum. Hon har också spelat i mängder av musikaler, farser, pjäser och filmer, däribland ”Pippi Långstrump”, ”Grease” och ”Ormens väg på Hälleberget”.

Dessutom har Pernilla varit programledare för en handfull olika tv-program, bland annat Söndagsöppet och barnprogramsuccén ”Nicke & Nilla”. Nu är hon aktuell i TV-programmet ”Wahlgren Värld”. Presenteras i samarbete med Lifeline.

Boka Pernilla Wahlgren som gästartist eller singback.