Trots att han bara är 27 år känns det som att Paul Rey redan har levt flera gånger. Från uppväxten i Lund på soulmusik,

till den hyllade rapparen P.J., till storslagna popartisten Paul Rey som samarbetar med Snoop Dogg och har Quincy Jones som mentor.

Paul Reys många liv tog sin början i ett musikaliskt hem. Hans mamma, som kommer från Chile, har sjungit i flera olika band och hans bror är kompositör.

 

Som tonåring började han rappa och göra hiphop-musik i hemmastudios, samtidigt som han medverkade i battles i hemstaden Lund.

Som hiphopartisten P.J. hyllades han för sina insiktsfulla texter, och 2013 nominerades han till två priser på Kingsizegalan.

Men så småningom skulle hans storartade sångröst bryta ny mark för honom.

 

Tillsammans med producenten och vännen John Alexis experimenterade Paul fram ett nytt sound, och rapparen P.J. bytte skepnad till popartisten Paul Rey.

2015 kom EP:n Good as Hell, som imponerade så på de stora skivbolagen i USA att Paul blev signad till det amerikanska Epic Records.

2017 samarbetade han med en av sina gamla hjältar, Snoop Dogg, på singeln California Dreaming som har strömmats över 37 miljoner gånger på Spotify.

 

Lundasonen imponerade också på legendaren Quincy Jones, som bjöd hem honom till sitt hus i LA.
–  Vi var hemma hos honom i typ tre timmar, berättar Paul. Han frågade om hur jag började göra musik.

Han har fungerat som en mentor sedan dess, och nu ses vi varje gång jag är i Los Angeles.
Kanske fann Paul Rey ett släktskap med Quincy Jones, i förmågan att flyga fritt mellan olika genrer samtidigt som man behåller något som är ens eget.

 

Stärkt av Quincy Jones råd skrev och producerade Paul Rey sin andra EP,  Note to self, helt på egen hand,

och resultatet blev mer personligt och akustiskt än arenadängorna på Good as Hell.

 

Paul Rey medverkade i deltävling 2 i melodifestivalen 2020 med låten ”Talking in my sleep” och tog sig vidare till andra chansen

 

Lyssna på Paul Ray på Spotify!