Med två framgångsrika solokarriärer och en vänskap som sträcker sig tillbaka över 20 år, så var det liksom självklart för dessa blivande hiphop-veteranerna Ivory och Finess att även börja skapa musik tillsammans – och detta sker naturligtvis genom namnet OVÖ, som står för Om Vi Överlever. Gruppen (och namnet) bildades när de två artisterna bestämde sig för att ta vara på varje dag som kommer.

Utan att knappt behöva prata med varandra i studion, så skapar duon ett helt nytt sound som inte liknar någonting från respektive soloprojekt. Genom att kombinera pop, afrobeats och afrikansk dansmusik så lyckas OVÖ skapa melodiska hymner utan dess like.

Som duo har de bland annat släppt hitsinglar som “Zara Larsson” och “Hon är aldrig nöjd” – och deras senaste singel “Kvicksand” har legat på stadig rotation på P3 under hela sommaren.

Nu är OVÖ tillbaka med en dansvänlig hiphoplåt vid namn “Älskar Din Vibe”. Den beskrivs som en dansant, uppmuntrande och kärleksfull låt. Texten handlar om att gilla en person så pass mycket att man ser en framtid i personen.

Bakom produktionen ansvarar den Grammy-nominerade Lukas Nathanson (känd för sitt arbete med Chris Brown, Nicki Minaj, Akon m.m., samt med OVÖ på deras två senaste släpp).

 

OVÖ medverkade i deltävling 1 i melodifestivalen 2020 med låten ”Inga problem”.

 

Lyssna på OVÖ på Spotify!