Black Ingvars

Black Ingvars har sedan 1995 varit ett av Sveriges mest framgångsrika rockband med över 1 miljon sålda cd:s och miljontals nerladdningar på Spotify.

Med finess och glimten i ögat blandar bandet det bästa från hårdrocksvärlden med svenska dansbandsklassiker, glammiga schlagerhits, odödliga barnvisor och religiösa örhängen.

 

Efter över tjugo års konstant turnerande över hela norden är bandet ett oerhört populärt liveband och spelar på stora festivaler som Sweden Rock, stadsfestivaler, folkparker och nattklubbar årligen. Bandet gör även företagsjobb men också spelningar för barn och barnfamiljer på stadsfester. 

 

Black Ingvars ger alltid 100% på scenen och det märks. Bättre partyband är svårt att hitta, att sedan bandet är duktiga på att synas i TV samt i media gör inte det hela sämre för arrangören. 

 

Gruppen består av Anders Möller (som tidigare har varit med i Swedish Erotica), Magnus Tengby (tidigare bl a Ulf Lundell), Leif Larsson och Nisse Nordin. Black Ingvars kom på femte plats i Melodifestivalen 1998 med låten Cherie. Trots hårdrocken ställde bandet upp i Dansbandskampen 2009 som också blev en succé.

Bandet har släppt 8 album.