Basic Element debuterade med första singeln ”Move Me” som fick stora framgångar i Danmark och på de Svenska danslistorna.

I februari 1994 släppte bandet sin andra singel ”Promise Man” som lyfte fram bandet ordentligt i rampljuset. 1:a på Tracklistan och 2:a på försäljningslistan i Sverige renderade i att EMI records runt om i Europa fick upp ögonen för bandet och beslutade sig för att släppa debutalbumet ”Basic Injection” i Europa, Japan och Ryssland. År 1995 avbröt Peter sitt samarbete med Ceasar, och fortsatte

23 års karriär och med ca: 25 hits och 6 album i ryggen räknas idag Basic Element till en av de största Dance-akterna i Europa, Japan och Ryssland.

Efter en stunds tystnad var det dags att följa upp supersuccen ”Touch You Right Now” som bla. Placerade sig som nr # 1 i Ryssland, Holland, Finland, Polen och Sverige, är det nu äntligen dags för en ny singel.

Med förnyat sound

Sedan träffade bandet på den legendariska Eurokungen ”Dr Alban” på ett flyg hem från Ryssland, och spelade upp demon på den nu kommande singeln ”Good to you”. Dr Alban blev enormt imponerad och ett samarbete inledes omedelbart.

Basic och Alban har känt varandra under hela sina likvärdigt långa karriärer, och har sedan tidigare diskuterat ett samarbete, men det var först nu det klickade till och alla parter kände att allt var helt rätt.

Basic Element har en biografi som knappt får plats i en bok.

Förband till Michael Jackson, Headline på Tokyo Dome, spelat för publik runt 350.000 pers i Ryssland, turnerat runt med vicepresidenten i Georgien under pågående konflikt med Ryssland, hängt med Paul Mc Cartney, fyllt arenor i bla: Kazakstan/Azerbadjan/Moskva/Sotji, hela Polen, Tyskland etc etc., men det är inte intressant just nu. Det som är intressant, är att bandet 23 år efter sin första release nu släpper ”Good To You” som bandet själva är otroligt stolta över.Tillsammans med Dr Alban…vad kan gå fel??

Basic Element är: Peter & Linda Thelenius samt Jonas Wesslander

 

Lyssna på Basic Element på Spotify