Anna Bergendahl – En röst som träffar under ytan

 

2018 gjorde Anna en efterlängtad comeback med singlarna ”Vice” och ”Broken Melody”. ”Vice” blev en av de mest spelade låtarna på Sveriges största radionätverk P4. I April 2018 släpptes den hyllade EPn ”We We´re Never Meant To Be Heroes”.

 

Anna Bergendahl är 27 år gammal och har varit på en lång och intensiv musikalisk resa från svenska Idol till vinst i Melodifestivalen 2010 med ”This Is My Life” till att bli upptäckt av legenden Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman, Melody Gardot) som producerade Albumet ”Something To Believe In” (2012). På skivbolaget Decca i New York hyllade man Anna som rösten man upptäcker max vart 10 år.

 

2019 såg vi Anna göra comeback i Melodifestivalen med ”Ashes To Ashes”, som hon har skrivit med Bobby Ljunggren, Thomas G: son och Erik Bernholm. Låten och Anna gjorde ett mycket starkt intryck och har redan nått toppen på radio och digitala försäljningslistor.

 

Anna Bergendahl medverkade i deltävling 2 i melodifestivalen 2020 med låten ”Kingdom Come” och tog sig direkt till final

 

Lyssna på Anna Bergendahl på Spotify!