Martin Olof Jon Stenmarck, är en svensk sångare. Stenmarck har firat framgångar som musikalartist och som sångare har han bland annat vunnit Melodifestivalen 2005.
Han har musikaliskt påbrå. Hans mormor var Julie Bernby och hans morfar var Olof Gemvik. Stenmarck började tidigt med musik och hade som tonåring ett hårdrocksband som hette Lorien. Martin vann tillsammans med sin yngre bror David, talangtävlingen Talangen i Örebro 1991 och sedan den direktsända finalen i Åhus som sändes i Sveriges Television.

Han var 1992 sångare i bandet Sha-Boom och släppte två singlar ihop med dem.

Stenmarck flyttade tillbaka till Stockholm 1994 och arbetade som modell och som sjungande servitör på Wallmans Salonger där också karriären tog fart.

När han slutade där 1997, satte han, komikern Håkan Berg, musikern Micke Svahn och teknikern Joacim Fagerström upp en show som hette Showduellen.

Den röda tråden i föreställningen var enkel, men varierades in absurdum: Martin, den talangfulle popstjärnan, blir störd av en gammal barndomskompis, den talanglöse Håkan som vill stjäla lite rampljus, varpå det mynnar ut i olika typer av bisarra tävlingar om publikens gunst.

Resultatet var att Martin Stenmarck knappt fick sjunga mer än 15 sekunder på varje låt, innan någon oväntat inträffade, allt från att ett hål sågades i väggen med motorsåg, till att en gigantisk fiskmås trillade ned från taket. Så mycket sång blev det inte, men desto mer skratt.
Showduellen turnerade i Sverige under 1997 och 1998 och spelades vidare på Mosebacke 1998, Sommarnöje Örebro 1999, julshower på Teatrix 1999 och Gröna Lundteatern våren 2000.
Stenmarck har haft framgångar på musikalscenen. Han har spelat huvudrollen i bland annat Jesus Christ Superstar och West Side Story.

Martin Stenmarck turnerade även flera somrar med Robert Wells show Rhapsody in Rock.
År 2005 deltog Stenmarck i Melodifestivalen, deltävling 3 i Skellefteå. Med låten ”Las Vegas” gick han vidare till final och vann hela tävlingen.

Han reste till Kiev, Ukraina, och representerade Sverige vid Eurovision Song Contest 2005 den 21 maj och slutade på en 19:e plats av 24 deltagande länder i finalen.