Elias Abbas stora genombrott kom med singeln Min Queen, en låt som spelades varmt på radio och vars musikvideo har över 1,2 miljoner visningar på Youtube. Därefter har den 17-åriga urbana artisten släppt låtar som Bete Dig som gästades av den norska artisten Hkeem som kort efter releasen nådde 3,5 miljoner streams på Spotify, Elias har även uppmärksammats för sin medverkan på Lamix´s Hey Baby Remix.

 

Trots att Elias Abbas bara är 17 år har han sysslat med musik i flera år. För sex år sedan träffade den då 11-åriga Elias låtskrivaren och producenten K-One på ungdomsgården i Rinkeby, sedan dess har K-One varit en mentor för Elias.Hamed Pirouzpanah, som han egentligen heter, har tidigare producerat Sanna Nielsen och Robin Bengtssons vinnande melodifestivalen-bidrag. Innan deras första möte hade Elias haft siktet inställt på rap men K-One uppmanade honom att satsa på sången.

 

”Lägger du ner 50 000 timmar på din passion, det kan vara fotboll, balett eller konst, då kommer du bli bäst på det du gör. Du kan inte ta din talang för givet, du måste öva och lägga ner tid på det du gör – vara riktigt engagerad” säger Elias.

 

Den nya låten GAMES (januari 2019)är producerad av KJ och SAMI (som tidigare gjort Medinas Där Palmerna bor och Miss Decibel) och är en av många nya låtar som den unga artisten kommer släppa ifrån sig under våren.

 

Elias är nästa urbana stjärna.

 

Lyssna på Elias Abbas på Spotify!