Asme

Asme är uppväxt i förorten Hammarkullen i Göteborg, ett området som blivit mer än ett hem. En plats han finner sin inspiration och samlade tankar som han sedan för vidare i sina texter.

Sedan genombrottet 2018 med låten ”No Mercy” har andras artisters sätt att framföra sin musik på efterliknat Asmes men själv ser han sig som en inspiration och originell.

– Dom brukar alltid säga alla låter som dig, men jag är en väldigt ödmjuk person och gillar inte gå ut med att säga att alla låter som mig eller bli arg för de. Jag blir bara glad att folk känner att jag har influerat en hip-hopscen i slutet av dagen, förklarar Asme.

”Tusen Flows” är namnet på debutalbumet som kom våren 2021. I typisk Asme-anda är texterna råa, ärliga och framförda med melodiska toner som också har blivit ett signum i hans musik. Albumet gästas av Dree Low, Greekazo, Awave, 24K samt Göteborgsakterna B.Baby, A36, Shiro och C.Gambino.

Asme har tillsammans med Aden prisbelönats av P3 Guld, Nöjesguiden Göteborgspris och Manifestgalan för årets Hiphop samt årets grupp. Asmes tidigare EP-projekt ”Blodigt” landade en första plats på alla albumlistor och var ett av 2020 mest lyssnade EP.

Asme visar verkligen att han tillhör eliten av svensk hip-hop och jobbar ”12 till 12” vilket symboliserar hårt arbetade och som även är titeln till Asme och branschkollegan Adens succéalbum och de två kortfilmerna de tidigare släppt tillsammans.