Adrian Macéus släppte nyligen sin debutsingel ”How Are You Now”, som han själv varit med och skrivit, och är nu aktuell med sin andra singel ”Ask You Out”. Han är 13 år och har redan en imponerande resumé. I julas spelade han huvudrollen Leo i julkalender på SVT och under hösten 2018 såg vi honom i musikalen ”Så som i Himmelen” på Oscarsteatern.

 

Att Adrian Macéus skulle stå på en scen har varit en självklarhet för alla i hans närhet. Föräldrar, släkt, vänner och fullständiga främlingar har mer eller mindre frivilligt varit publik för otaliga framträdanden under hela hans uppväxt. Nio år gammal gick Adrian på en audition för musikalen Billy Elliot vilket ledde till en plats vid Billy Elliot-skolan och så småningom huvudrollen Billy i musikalen på Stadsteatern i Stockholm 2017. I två år tränades han för rollen i klassisk balett, stepp, jazzdans, teater och sång.

 

Sen dess har rollerna rullat på för Adrian. Han har spelat i Leif GW Perssons kriminalserie ”Det som göms i snö” och gör den svenska rösten till huvudkaraktären Miguel i Disney Pixars Oscarsbelönade biosuccé ”Coco”.  Han gör också den svenska rösten, till John Banks, i biofilmen ”Mary Poppins kommer tillbaka”.

 

Lyssna på Adrian Macéus på Spotify!